Innovative steel
for a better engineered future

Sivu ei löydy suomenkielisenä!

print

Ovako visar vägen mot framtiden på Elmia Subcontractor 2017

Published 2017-11-14

Enligt Ovako stavas framtiden digitalisering, nya innovativa stålmaterial och ett lägre CO2-avtryck. På Elmia Subcontractor i Jönköping den 14-17 november presenterar Ovako sina digitala satsningar Steel Navigator™ och M-Steel® Calculator i dagliga demonstrationer. Under onsdag och torsdag bjuds det på lunchseminarier med temat Green Clean Steel och Hybrid Steel®

Hybrid Steel från Ovako är ett innovativt stål som utmanar befintlig stålklassificering och skapar nya designmöjligheter genom att kombinera egenskaper från flera olika stålfamiljer. Hybrid Steel har samma tillverkningsekonomi som konventionellt stål och erbjuder högintressanta egenskaper för högt belastade applikationer som motorkomponenter, kullager och verktyg för olika ändamål. 

− Vi är övertygade om att Hybrid Steel är en revolutionerande innovation inom stålindustrin, säger Ovakos vd och koncernchef Marcus Hedblom. Genom att använda en ny legeringsfilosofi har vi skapat ett stål som ger tre gånger högre brottgräns jämfört med konventionellt stål vid förhöjda temperaturer upp till 500°C. 

Den snabbaste vägen till en mer miljövänlig företagsprofil är att välja stål från Ovako, helt baserat på återvinning och tillverkat med nordiskt producerat el. 

− Ovakos mål är att kombinera svensk miljöpolitik med förmågan att leverera stål som minskar världens koldioxidutsläpp. Jämfört med det globala snittet för färdiga stålprodukter, sparar varje kilo Ovako-stål cirka två kilo i CO2-utsläpp, säger Göran Nyström, teknologi- och marknadsdirektör på Ovako. 

För ett år sedan på Elmia Subcontractor lanserade Ovako sin digitala plattform Steel Navigator. Jukka Kivelö, försäljningschef Skandinavien, berättar om Ovakos digitala resa:

− Vi har påbörjat utökningen av Steel Navigator-plattformen med M-Steel Calculator som är ett digitalt verktyg för beräkning av maskinbearbetningshastigheter och andra parametrar baserat på ditt skärverktyg och på det material du använder.

I M-Steel Calculator kan man jämföra M-Steel och vanligt stål. Både Steel Navigator och M-Steel Calculator fungerar på alla digitala plattformar.

Elmia Subcontractor, Jönköping, 14-17 november 2017
Ovako monter: B04 64

För ytterligare information:

Anna Dansk, Senior Group Marketing Communications Manager
Tel.: +46 (0)70 084 45 55
E-post: anna.dansk@ovako.com

Jukka Kivelö, General Manager Sales Unit Scandinavia
Tel.: +46 (0)70 626 33 68
E-post: jukka.kivelo@ovako.com